Antabus og anden behandling

Du kan få udleveret antabus gratis på Alkoholbehandlingen. Det skal blot ordineres fra egen læge. Hvis du giver tilladelse til det, kan vi være behjælpelige med at kontakte din læge vedrørende ordinationen.

Antabus er ikke en behandling i sig selv, men et supplement. For nogle er det hjælpsomt at tage antabus for at blive alkoholfri i en periode. At være ædru er en fordel for behandlingen, idet man derved er klar nok i hovedet til at arbejde med problemet. Hvis det er muligt at holde en pause med at drikke uden antabus, kan det imidlertid være en fordel for behandlingen.

Hvis du gerne vil tage antabus, vil behandleren ofte lave en aftale med dig om at begynde behandlingsforløbet med en periode på antabus, efterfulgt af en periode uden antabus.

Det er i sidste instans din egen beslutning, hvad du vil med hensyn til antabus. Nogle beslutter sig til at fortsætte med antabus i årevis, nogle endda livet ud.

Rusmiddelcenter Randers' sygeplejersker vil også kunne vurdere behovet for trangdæmpende medicinsk behandling. Dette vil ske i tæt samarbejde med egen læge.